January 24, 2021

Sfârșitul de săptămână vine cu temperaturi scăzute și ploi abundente în toată România

După luni de zile fără strop de ploaie, furtunile pun stăpânire pe România în acest weekend. Peste câteva ore, vijeliile, ploile torenţiale şi vântul vor străbate ţara de la vest la est. Meteorologii au emis coduri portocalii şi galbene de vreme rea în toată ţara, iar hidrologii, avertizări de inundaţii pe râuri. Duminică, în ziua alegerilor, vremea se îndreaptă.

  • România va fi traversată de o furtună formată în Oceanul Atlantic.
  •  

În Dobrogea, după două luni de secetă, a început să plouă. Şi a plouat. Într-o oră, au căzut 40 de litri pe metrul pătrat, cât pentru o lună întreagă. În localitatea Siliştea din Constanţa câmpurile au fost inundate, iar şuvoaiele au ajuns pe drum. Şi în comuna Băneasa, străzile s-au transformat în râuri, iar maşinile au rămas blocate în apă.

De la noapte, vremea se strică în toată ţara. O furtună formată în Oceanul Atlantic a traversat continentul şi se îndreaptă spre România.

Trei sferturi din ţară va fi sub cod portocaliu de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. La munte, vor cădea chiar şi 90 de litri pe metru pătrat. În Bucureşti, ploile vor ajunge sâmbătă noapte. Furtunile ar putea aduce noi viituri. Hidrologii au emis avertizări de inundaţii pe râuri din 25 de judeţe.

Furtunile şi vijeliile se opresc duminică, în ziua alegerilor. Va mai ploua slab doar la munte şi din loc în loc în Transilvania şi Moldova. Vremea rămâne însă rece. Doar în sudul ţării va fi cald, temperaturile vor atinge duminică 25 de grade.

Săptămâna viitoare va fi şi ea sub semnul ploilor. Vom avea temperaturi normale, de toamnă, cu maxime de 20 de grade Celsius.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.