Dental Alliance

June 20, 2024

Sfințirea Clopotelor de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman: O Aducere în Țară Plină de Însemnătate

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Odată cu apropierea zilei de 1 octombrie, Catedrala Arhiepiscopală din Roman se pregătește să primească cu bucurie noile clopote realizate la celebra turnătorie de clopote Grassmayr din Innsbruck, Austria. Aceasta este o veste deosebită pentru credincioșii din zonă, deoarece turnătoria Grassmayr este una dintre cele mai vechi și cunoscute din lume, înființată în anul 1599.

Clopotele vor fi sfințite într-o ceremonie specială care va avea loc marți, 3 octombrie, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Evenimentul va aduna în prezența sa numeroși preoți, monahi, monahii și credincioși invitați să ia parte la acest moment istoric.

Pr. Arhidiacon Nectarie Iftime, Mare Eclesiarh al Catedralei Arhiepiscopale „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, a oferit detalii despre această eveniment deosebit: “În ziua de 1 octombrie, când Biserica Ortodoxă prăznuiește cinstitul Acoperământ al Maicii Domnului, avem bucuria de a primi clopotele Catedralei arhiepiscopale, aduse de la Innsbruck, Austria. Slujba de sfințire a acestora va avea loc marți, 3 octombrie, de la ora 17.30, după slujba Vecerniei și Litiei.”

La ceremonia de sfințire sunt așteptați să participe și stareți și starețe ale mănăstirilor și schiturilor de pe cuprinsul eparhiei, membrii administrației eparhiale, precum și părinții protoierei și preoți din cele cinci protopopiate ce funcționează sub jurisdicția Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Acest eveniment deosebit marchează o însemnătate istorică pentru viața și bunul mers al acestei eparhii. Prin urmare, toți creștinii sunt invitați să participe și să se bucure împreună cu comunitatea locală.

Catedrala Arhiepiscopală din Roman se alătură astfel galeriei bisericilor din România care se mândresc cu clopote de înaltă calitate realizate la turnătoria din Innsbruck. Printre acestea se numără Catedrala Națională din București, Catedrala Mitropolitană din Iași, Catedrala „Înălțarea Domnului” din Bacău și Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh” din Onești.

Turnătoria de clopote Grassmayr din Innsbruck, cu o tehnică perfecționată de-a lungul a 14 generații și a sute de ani, produce clopote din bronz extrem de pur, ceea ce permite obținerea unui sunet de o calitate superioară. Acest lucru oferă posibilitatea alegerii clopotelor astfel încât ele să creeze împreună o armonie unică.

Într-o lume în care tradiția și calitatea sunt apreciate la adevărata lor valoare, această aducere a clopotelor de la Grassmayr la Catedrala Arhiepiscopală din Roman este un moment deosebit de semnificativ, care va rămâne în memoria comunității religioase și a celor ce vor auzi sunetul lor plin de însemnătate și frumusețe.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.