Dental Alliance

June 21, 2024

Simulare de incendiu în cadrul SMU Roman împreună cu ISU Neamț-Detașamentul de pompieri Roman

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Astăzi, 20.01.2023, in cadrul Spitalului Municipal de Urgenta Roman, s-a desfășurat o simulare de incendiu și un exercitiu de intervenție și de evacuare a persoanelor.
Exercițiul a fost condus și organizat de către cadrele militare ale ISU Neamț – Detașamentul de pompieri Roman și SMU Roman.
A fost simulat un incendiu apărut la etajul IV al spitalului, in cadrul Secției Pneumologie, la un tablou electric existent pe holul secției.
La declanșarea alarmei de incendiu, au fost alarmate persoanele aflate in spital, electricianul de serviciu a scos tabloul electric de sub presiune și a oprit alimentarea secției cu energie electrică. Angajatul stației de oxigen a oprit alimentarea cu oxigen a secției și a fost alarmata echipa de intervenție a SPSU a spitalului (echipa de stingere și cea de evacuare), cadrul tehnic PSI și conducerea unității medicale.
Ca urmare a alarmării, la fata locului a intervenit și o echipa de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman care a continuat stingerea incendiului folosind hidranți interiori din cadrul secției.
Cu presupunerea de propagare a incendiului si a degajarilor mari de fum, s-a impus evacuarea persoanelor din interiorul spitalului prin acțiunea angajaților secțiilor ajutați de pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. Evacuarea s-a făcut in curtea exterioara a spitalului.
De asemenea, la finalul exercițiului, in curtea spitalului s-a efectuat stingerea unui incendiu folosind stingătoare de incendiu din dotare.
Teoria ne ajuta, dar prin practica învățam sa acționăm in mod real. Datorită acestui exercitiu, angajații SMU Roman si-au reînsușit procedurile operaționale cu privire la evacuare in situații de urgentă.
Mulțumiri și felicitări tuturor celor implicați!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.