January 16, 2022

De-a râsu’-plânsu’: Singurele semafoare din România alimentate de la o crâșmă, se află în Neamț

În Europa, iluminatul stradal și mare parte dintre indicatoarele care necesită alimentare cu energie electrică, e realizat pe baza de celule fotovoltaice. Nu și în Neamț, potrivit unui reportaj TVR. Aici, semoafoarele din intersecția de la Girov – unde de-a lungul timpului s-au petrecut nenumărate accidente mortale – sunt alimentate din priza unui bar aflat în apropiere.

Autorităţile nu au găsit o sursă independentă de alimentare şi nici nu i-au plătit proprietarului curentul consumat. Aşa că acesta a decuplat semafoarele, notează stiri-neamt.ro.

 
Intersecţia din Girov e la câţiva kilometri de Piatra, pe drumul naţional care duce spre Roman. Anul trecut s-au montat semafoare dar încă nu s-a găsit şi o sursă de alimentare cu energie electrică pentru ele.
 

Vasile Ciubotaru, primarul comunei Girov a motivat invenția prin faptul că, dacă semafoarele ar fi fost alimentate de la sistemul public de iluminat, acestea ar fi funcționat doar noaptea, pentru că iluminatul nu funcționează pe timpul zilei. Soluția, la final, a fost alimentarea acestor semafoare de la priza unui particular. Acesta, la rândul său, a decuplat semafoarele, potrivit  stiri-neamt.ro, pentru că plătește curentul consumat, dar banii nu îi sunt decontați de nimeni. 

La instalarea acestor semafoare atât de necesare într-o intersecție cu trafic intens, se stabilise ca alimentarea acestora cu energie electrică să revină Primăriei Girov. Deocamdată, se caută soluții. Până la găsirea acestora, proprietarul clădirii de unde se alimentează semafoarele a revenit asupra deciziei şi a mai dat o săptămână răgaz pentru rezolvarea situaţiei.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.