Dental Alliance
March 4, 2024

Singurul polițist din România care a umplut o damigeană cu sânge, donând, e romașcan

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Fostul nostru coleg, Dan Vasiliu, a început în urmă cu peste 20 de ani să doneze voluntar sânge. Prima donare a fost pentru a ajuta un tânăr ce se afla pe patul de spital cu arsuri grave… De atunci, periodic, îl întâlnim la ultimul etaj al Policlinicii din Roman donând sânge.

Săptămâna aceasta a fost prezent pentru a dona pe a 99-a oară.

Asta înseamnă că a donat peste 40 de litri de sânge și a ajutat astfel aproape 300 de oameni aflați pe patul de spital. O donare de 450 ml de sânge ar fi de folos pentru 3 pacienți.

Donez sânge de peste 20 de ani. Știu că undeva, cineva, un necunoscut mie are o șansă la viață datorită mie. Dacă pot, de ce să nu fac acest gest? Eu voi dona atâta timp cât starea de sănătate îmi va permite. Niciodată nu am donat sânge pentru ziua liberă ce se acordă legal. Am încercat să conving și alte persoane să doneze. Pentru donarea cu numărul 100 aș vrea să conving cât mai mulți oameni să fac acest gest simplu și de folos pentru semenii noștri aflați în suferință!“.

În prezent, Dan Vasiliu, este de 5 ani polițist în comuna Secuieni și este cunoscut pentru implicarea în viața comunității. La sfârșitul lunii noiembrie va urma donarea cu numărul 100. Astfel cantitatea totală de sânge donată ar fi cât să încapă într-o damingeană!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.