Slujbă de pomenire pentru IPS Eftimie la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Pentru preoții și credincioșii Eparhiei Romanului și Bacăului, ziua de prăznuire a Sfântului Eftimie cel Mare, 20 ianuarie, va rămâne ca moment de comemorare a IPS Arhiepiscop Eftimie, fost Ierarh romașcan.

 Acesta a fost pomenit astăzi la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, în cadrul unei slujbe oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, înconjurat de un sobor de preoți, consilieri și inspectori ai Centrului eparhial de la Roman.

În atmosfera de rugăciune și comuniune, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a evocat aspecte din viața și activitatea vlădicăi Eftimie, reliefând rolul pe care acesta l-a avut în istoria multiseculară a acestei eparhii vorbind despre personalitatea ierarhului care a marcat timpul său prin activitatea derulată în anii de slujire, îndemnând tot odată la pomenirea acestuia.

Apoi, preoții și credincioșii prezenți la slujbă, au mers la mormântul situat lângă Catedrală, unde a fost oficiat un Trisaghion celui rămăs în conștiința acestei eparhii ca fiind ”Eftimie cel Bun”.

La final, părinții slujitori de la Catedrala arhiepiscopală au împărțit credincioșilor prezenți pachete cu alimente întru pomenirea fostului arhipăstor.

(Pr. Daniel Marari)

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.