Managerul Spitalului Municipal de Urgență din Roman s-a arătat revoltată de faptul că și în cazul accidentului de duminică, 21 mai, cînd soția președintelui Clubului Sportiv Municipal, Traian Macovei, a fost grav accidentată și i s-a amputat un picior, responsabilitatea este aruncată tot în curtea Spitalului de la Roman. În opinia sa, medicul de la CPU a procedat exact cum ar fi trebuit, solicitând transferul pacientei la Clinica din Iași, din cauza gravității situației medicale a pacientei, policontuzionată, cu o plagă deasupra genuchiului, până la jumătatea gambei, cu osul zdrobit.

După toaletarea plăgii în sala de operații, medicii romașcani au recomandat transferul pacientei la Iași, dar clinica a refuzat primirea acesteia și a obligat unitatea sanitară romașcană să transfere pacienta la Spitalul Județean, unde nu s-a putut interveni din cauza lipsei de medici plasticieni, cardiovasculari și ortopezi, singurul centru de politraumă fiind în clinica universitară de la Iași.

Reamintim faptul că a fost o lipsă totală de comunicare între serviciul 112, Ambulanța Județeană și Spitalul de la Roman. În momentul în care elicopterul a ajuns la fața locului, pacienta fusese deja transferată de Ambulanță la Spitalul de la Roman, care a propus transferarea acesteia la Clinica ”Sfântul Spiridon”, care insa a refuzat primirea acesteia și a recomandat transferul la Spitalul Județean. Medicii urgentiști de la Piatra, considerând că situația este mult prea gravă și nu poate fi rezolvată la local, au decis transferarea pacientei la Iasi. Din cauza vremii nefavorabile transportul nu s-a mai putut realiza cu elicopterul, așa că pacienta a fost trimisă la Iași, pana la urma… tot cu ambulanța. Plimbarea pacientei între cele trei spitale a durat mai bine de 7 ore, timp în care starea medicală a acesteia s-a agravat și, in final piciorul a trebuit sa fie amputat. Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a dipus o anchetare a celor trei spitale și a Serviciului de Ambulanță, pentru stabilirea responsabilităților legate de acest nou caz, suspectat a fi unul de malpraxis.