January 19, 2021

Spitalul Covid de la Letcani va deveni operational de vineri 16 octombrie

După ce s-a intrat în legalitate, spitalul modular de la Lețcani va deveni operațional. Data avansată chiar de ministrul Sănătății Nelu Tătaru este vineri, 16 octombrie. La această oră, autoritățile abilitate urgentează emiterea avizelor (de mediu și de siguranță în construcții), iar pe partea sanitară deja se fac evaluări pentru personalul care va fi detașat de la spitalele din județele învecinate.

Lucrurile au mers mult mai repede după ce a fost depusă documentația necesară obținerii autorizațiilor. PSD a programat din start funcționarea acestui spital în afara cadrului legal. Reprezentanții PSD din teritoriu se victimizau de fiecare dată când erau întrebați despre deschiderea spitalului, dar întotdeauna omițând să spună că nu au depus solicitările de avize.

Nu cred că este nevoie de o festivitate cu tăiere de panglică. A făcut deja PSD o ceremonie de deschidere când spitalul nu era funcțional. Este nevoie ca spitalul mobil să fie operațional și să trateze bolnavii de coronavirus, deoarece evoluția pandemiei a intrat pe o pantă agravantă și fiecare punct medical este important. La Lețcani se vor putea trata și cazurile grave, spitalul fiind prevăzut și cu 24 de paturi pentru terapie intensivă.

Mugur Comanciuc

Deputat, PNL

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.