Tue. May 21st, 2019

STĂNIȚA, SIMBOL AL ETNOGRAFIEI POPORULUI ROMÂN – ediția a IIa – material video

Sub titlul “Stănița – simbol al etnografiei poporului român”, s-a desfășurat, în comuna Stănița, a doua ediție a acestui eveniment. După ce anul trecut, la prima ediție, casa copilăriei IPS Ioachim a primit rangul de muzeu, anul acesta sute de copii s-au putut bucura de această zi, în ciuda vremii mohorâte.

Astfel, asăzi s-a desfășurat concursul de bătut toaca, concursul de prezentare a costumelor populare și cel de heraldică. Parohiile din Roman și din împrejurimi s-au prezentat cu realizările școlilor de vară iar copiii și-au arătat, mândri, costumele tradiționale purtate, unele mai vechi chiar de 100 de ani!

În această zi specială pentru Comuna Stănița, IPS Ioachim a premiat pe șefii de promoție de la liceele romașcane și pe concurenții celor trei concursuri. La sărbătoare au fost prezenți primarii din zonă si primarul municipiului Roman, Lucian Micu.

Acum un an, casa în care a copilărit IPS Ioachim, a primit titulatura de “muzeu”, parte dintr-un eveniment la care Roman24 a fost prezent și pe care l-a filmat integral. Materialul video de anul trecut poate fi vizionat mai jos iar galeria foto poate fi văzută dând click AICI.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.