PSD Roman

September 24, 2020

Starea de alertă ar putea fi menţinută și după 15 iunie. Rafila: “Masca ar trebui să fie accesoriul nelipsit şi în perioada următoare”

Aglomeraţia nu ne ajută să scăpăm de restricţii. Nici bilanţul ultimelor zile, astfel că starea de alertă se va prelungi, cel mai probabil, şi după data de 15 iunie. Ce ştim sigur este că cinematografele, restaurantele şi locurile de joacă vor rămâne în continuare închise şi masca va fi accesoriu obligatoriu. Drumul până la viaţa aşa cum o ştiam e tot mai lung.

  • Locurile de joacă și cinematografele din mall-uri ar putea rămâne închise și după 15 iunie.
  • România a depășit 20.000 de infectări cu noul coronavirus.

În ultima săptămână, când au fost eliminate multe dintre restricţii, numărul cazurilor a oscilat între 119 şi 238! Pe 4 iunie, au fost cele mai multe. Tot atunci, s-au făcut şi cele mai multe teste: aproximativ 13.500.

 

Cifrele sunt comparabile cu cele din perioada 16-31 mai, atunci când am ieşit din starea de urgenţă şi am avut primul set de măsuri de relaxare.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății: Nu este neașteptat să avem aceste cifre. Dacă probabil în jur de 2% din concetățenii noștri au trecut prin boală înseamnă că este vorba de o populație care se aproapie de jumătate de milion, adică între 400.000 și 500.000 probabil cifra apropiată de realitate.

Se vor păstra și regulile de distanțare socială. Cel mai probabil, locurile de joacă și cinemarografele din mall-uri vor rămâne închise. Restricții vor fi în continuare și pentru cei care se vor întoarce în țară din anumite zone. Vor sta în izolare 14 zile.

 

Cert e că virusul nu va dispărea. Specialiştii estimează că, în toată perioada verii, există riscul transmiterii comunitare.

Noile măsuri vor fi anunțate zilele următoare.

PNL Roman

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.