Starea de alertă în România, a fost prelungită cu încă 30 de zile

Președintele Klaus Iohannis a anunţat, la finalul discuției cu membrii Guvernului, prelungirea stării de alertă în România cu încă 30 de zile. 

  • Decizia a fost luată în cadrul ședinței care a avut loc la Palatul Cotroceni.
  • Klaus Iohannis: Se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare.

Starea de alertă va fi prelungită țara noastră cu încă 30 de zile, deoarece “situația epidemiologică nu este bună”.

Președintele Iohannis a precizat că nu vor fi impuse noi restricții, dar nici măsuri de relaxare.

”Se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare, deci nu se prevede acum introducerea de noi restricții, dar nici nu putem introduce noi relaxări.

Dorim să continuăm măsurile care duc la revigorarea economiei, nu dorim să luăm măsuri care să inhibe economia. Și tot în legătură cu revigorea economică este și discuția pe care o voi avea vineri și sâmbătă, la Bruxelles.

 
 

Eu mă voi lupta ca România să obțină cât mai mulți bani pentru revigorarea economică. Ăsta va fi obiectivul meu și al colegilor mei”, a spus Klaus Iohannis.

Astăzi, de la ora 14:00, la Cotroceni a avut loc o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, la care au participat premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, miniștrii de la Interne (Marcel Vela) și Sănătate (Nelu Tătaru), precum și șeful DSU, Raed Arafat.

 

După ședința de la Cotroceni, urmează la ora 16.00 ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, iar de la ora 17.30 ședința de Guvern.

641 noi infectați cu coronavirus în România, în ultimele 24 de ore

Grupul pentru Comunicare Strategică a raportat 641 noi infectați cu coronavirus în România, în ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 15 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 34.226 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24155 au fost externate, dintre care 22049 de pacienți vindecați și 2106 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 727 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

1952 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.