January 21, 2022

Statuia domnitorului Alexandru cel Bun va putea reveni în giratoriu „Poarta Nord”, intrarea dinspre Iași/Suceava

După aproape 2 ani de demersuri și depășirea a nenumărate piedicii, mă bucură faptul că o altă lege inițiată de mine a fost promulgată de domnul Președinte Klaus Iohannis, cu referire la modificarea articolului 27, al. 4 din O.G. 43/1997, privind regimul drumurilor.
Legea prevede interzicerea amplasării mijloacelor de publicitate sau reclamă și a construcțiilor, cu excepția statuilor și a monumentelor, în curbe și în intersecțiile la nivel ale căilor de comunicație, în ampriză și în zonele de siguranță, precum și pe suprafețele de teren destinate asigurării vizibilității în curbe și în intersecții.
Această lege așează în echilibru siguranța rutieră și estetica urbană, oferind un cadru mult mai clar și mai eficient proiecțiilor de dezvoltare viitoare.
Pentru municipiul Roman, această inițiativă este importantă, pentru că ne oferă posibilitatea de a definitiva proiectul „Poarta Nord”, intrarea dinspre Iași/Suceava, blocat din cauza fondului legislativ, așa cum a fost el inițial conceput, cu amplasarea statuii domnitorului Alexandru cel Bun în sensul giratoriu.
Sursa foto Ziarul de Roman

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.