San Marco Roman

San Marco Roman

Mon. Jan 27th, 2020

Studenții care vor să facă practică în Administrație Publică Locală, o pot face, la Primăria Municipiului Roman!

În conferința de presă susținută astăzi, la sediul Primăriei Roman, Lucian Micu a anunțat că studenții care doresc să facă practică în administrația publică locală o pot face prin Primăria Roman.

Începe vacanța de vară, dar pentru mulți dintre studenți, aceasta este o perioadă în care se pot pregăti pentru viitor, pentru viața de adult, care vine și cu responsabilitatea obținerii unui loc de muncă.

Porțile Primăriei municipiului Roman sunt deschise pentru cei care doresc ca, pentru câteva săptămâni, să facă practică în administrație, să se adapteze la cerințele unui loc de muncă, la programul și legislația din instituțiile statului și, de ce nu, să capete experiență într-un domeniu destul de vast cum este cel administrativ.

De la an la an, am observat că interesul tinerilor pentru a lucra în administrația publică locală este în creștere, iar acest fapt mă bucură, pentru că generațiile noi vin cu o pregătire adaptată cerințelor actuale din administrație, dar mai ales cu o mentalitate nouă și forță de a îmbunătăți sistemul de stat, de a-l face mai eficient. Astfel, studenții care vor să facă practică și să primească, la finalul perioadei de acumulare de cunoștințe, o adeverință ce-i poate ajuta pe viitor sunt așteptați să depună o cerere la Biroul Unic, unde, de preferință, să anunțe și care este domeniul pentru care doresc să se specializeze. Împreună, putem crește generații de tineri pregătiți să facă performanță în administrație!

Lucian Micu

primarul municipiului Roman

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.