January 18, 2021

Substanța suspectă găsită în seiful clădirii din Piatra Neamt este cianură si aparține Universității Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Un dosar penal pentru Tudorel Toader??

ISU Neamt a primit ieri o notificare din partea Universitatii Alexandru Ioan Cuza, in care se mentiona ca au fost gasite documente care ar indica faptul ca in una dintre incaperile cladirii din Piatra Neamt, este un seif in care ar putea  fi depozitate materiale radioactive sau substante care contin cianuri.  In cele din urma, s-a reusit deschiderea seifului, in interior fiind gasita o punga cu aproximativ 1-2 kg de substanta, care cel mai probabil este cianura. 

Pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unui seif ce conținea o substanță chimică neidentificată. Solicitarea a fost făcută de proprietarul unei clădiri dezafectate din Piatra Neamț, din stada Migdalelor.

La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o autospecială complexă de intervenție din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și o autospecială CBRN din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al judeţului Iași.

Pompierii au deschis seiful cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare. În interiorul seifului a fost găsit un pachet ce conținea o substanță chimică solidă. Substanța va fi preluată de un operator economic autorizat. La această misiune au participat reprezentanții instituțiilor abilitate în gestionarea unor astfel de situații de urgență”, a declarat slt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.