Dental Alliance
March 1, 2024

Superliga se reia pe 19 ianuarie – ce schimbări au făcut echipele de top

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Superliga se reia pe 19 ianuarie cu meciurile din etapa a 22-a. Echipele sunt în plin proces de pregătire pentru finalul sezonului regular și încearcă să se întărească în așa fel încât să se poziționeze cât mai bine înainte de startul meciurilor din 2024.

Prima parte a campionatului a fost dominată categoric de FCSB, care a încheiat anul cu un avans de opt puncte față de ocupanta locului secund, CFR Cluj. Avansul pare a fi destul de mare, dar nu suficient, având în vedere că după intrarea în play-off punctele se vor înjumătăți.

Chiar și așa, formația roș-albastră are toate motivele să spere că va câștiga titlul după o pauză de durată. Are cel mai valoros lot, cel mai mare număr de puncte, cea mai bună apărare și cel mai bun atac. Agențiile de pariuri online îi oferă o cotă care reflectă cât de mari sunt șansele pe care le are pentru câștigarea titlului. Doar 1.50 are FCSB, în timp ce la startul sezonului aceasta era de peste 3.00. CFR Cluj este a doua favorită în acest moment, cu cota 5.00, Universitatea Craiova are șansa a treia, cu cota 10.00, iar Rapid are cota 12.00.

FCSB a făcut două transferuri până în acest moment

FCSB a mutat rapid pe piața transferurilor și a parafat două transferuri încă dinainte de încheierea meciurilor de anul trecut. A plătit 300 de mii de euro pentru a-l aduce pe mijlocașul ofensiv Luis Phelipe de la Poli Iași și 600 de mii de euro pentru mijlocașul central Baba Alhassan de la Hermannstadt. La capitolul plecări, FCSB i-a trecut pe lista neagră pe Damjan Djokovic, Cristian Ganea și Dorin Rotariu. Presa scrie că jucători ca Darius Olaru și Andrea Compagno pot pleca, însă până în acest moment discuțiile nu sunt finalizate.

La CFR Cluj se anunță iarăși o iarnă interesantă. Până acum a venit Omar El Kaddouri, un mijlocaș care are un CV impresionant, cu echipe ca Napoli și PAOK Salonic. Ardelenii s-au despărțit de ucraineanul Yevgen Konoplyanka, în timp ce Ermal Krasniqi a fost vândut la Rapid pentru aproape 1 milion de euro. CFR Cluj mai pregătește însă alte 5 transferuri în această iarnă, iar patronul Nelu Varga a anunțat că vor fi investiții masive.

Universitatea Craiova și Rapid au același obiectiv – titlul în 2024

Universitatea Craiova s-a despărțit de Jasmin Kurtic și Ante Roguljic și l-a adus până acum pe fundașul dreapta finlandez Pyry Soiri. Acesta are o experiență bogată inclusiv la naționala Finlandei și se anunță titular în banda dreaptă în 2024. Oltenii au mai anunțat că vor mai aduce un fundaș central pentru care au înaintat deja o ofertă oficială, pentru care nu au primit răspuns.

Din 2024, Vladimir Screciu va fi avansat pe postul de mijlocaș central. De asemenea, oltenii l-au declarat netransferabil pe Alexandru Mitriță, jucător care a marcat 8 goluri în prima parte a sezonului și este golgheterul echipei. Acesta are oferte din zona Golfului, dar acestea au fost refuzate de conducerea clubului.

Rapid a fost activă pe piața transferurilor și a efectuat până în acest moment trei transferuri oficiale. Pe lângă kosovarul Ermal Krasniqi, adus de la CFR Cluj, rapidiștii au mai adus doi fotbaliști. Este vorba despre atacantul Borisav Burmaz, al doilea golgheter din prima ligă din Serbia, cumpărat cu 300 de mii de euro. Rapid a adus și un mijlocaș pe nume Florent Hasani, de la FK Tirana. Rapid pregătește și alte transferuri și țintește aducerea unui mijlocaș central de profil defensiv, o variantă fiind Damjan Djokovic de la FCSB.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.