Dental Alliance
October 2, 2023

Taxele și impozitele romașcanilor pot fi achitate online, sigur și rapid!

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

În această perioadă mulți romașcani aleg să își plătească taxele și impozitele, lucru care presupune un timp alocat în acest sens. Este drept, accesul la casieria Primăriei Municipiului Roman se realizează în baza unui număr de ordine atribuit, însă chiar și așa timpul de așteptare la început de an este crescut.
Administrația locală oferă însă posibilitatea, tuturor romașcanilor, să își plătească impozitele și taxele, online, direct de pe calculatorul sau telefonul mobil personal. Fiecare cetățean poate utiliza portalul de servicii online – https://portal-servicii.primariaroman.ro – acolo unde își poate crea un cont de utilizator. Important de menționat este faptul că dacă un imobil sau un bun este deținut de 2 sau mai mulți proprietari, pentru fiecare dintre aceștia va fi disponibil pe portal procentul de impozit pentru cota aferentă.
Totodată, o soluție alternativă de plată a taxelor și impozitelor o reprezintă aplicația pentru dispozitive mobile ”Municipiul Roman – Servicii online” – aplicație disponibilă pe sistemele Android și iOS, precum și site-ul http://www.xn--ghieul-5lc.ro/
Din 9 ianuarie și până în prezent, pentru a economisi timp și a evita așteptarea la ghișeu, au apelat la serviciile disponibile pe portalul online 114 persoane, alte 678 alegând plata pe ghișeul.ro. În aceeași perioadă, la casieria instituției s-au emis 3900 de documente de plată, fiind eliberate în medie 650 de chitanțe într-o singură zi. În acest an, atât persoanele fizice, cât și cele juridice, beneficiază până la data de 31 martie, de o reducere de 10% la plata impozitului aferent clădirilor, autoturismelor și terenurilor.
Vă încurajez să alegeți varianta online, o alternativă la deplasarea fizică la ghișeele instituției!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap