Dental Alliance

Tichete de masă 2022. Veste bună pentru milioane de români, creşte substanţial valoarea bonurilor

0
YRY Residence

PSD propune majorarea valorii tichetelor de masă, ceea ce ar însemna un plus de 216 lei lunar pentru fiecare angajat.

Tichete de masă 2022 UPDATE: Premierul Ciucă ar fi propus o sumă și mai mare. Surse politice din Guvernul României au dezvăluit pentru România TV că primul care ar fi propus o majorare a valorii tichetelor de masă ar fi fost premierul Nicolae Ciucă. Acesta a propus că suma să fie majorată la 40 de lei.

„Au fost discuții pe acest subiect, urmând ca în perioda următoare să mai discutăm. Este vorba despre o formă de protecție a populației în fața valului de scumpiri în special la produselor alimentare de bază”, au declarat, pentru Romania TV, surse guvernamentale, după şedinta pe care acesta a avut cu ministrul Adrian Câciu.

Tichete de masă 2022.  Social-democraţii susţin majorarea valorii tichetelor de masă la 30 de lei, valoarea actuală fiind de 20,17 lei. Măsura, destinată să compenseze creştereile de preţuri la alimente. ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie.  În prezent, pentru 22 de zile lucrătoare, tichetele echivalează cu suma de 443,74 lei. Ca urmare a majorării, ele vor totaliza 660 de lei, ceea ce înseamnă 216,26 lei în plus pentru fiecare angajat.

PSD propune o schemă de ajutor de stat pentru decontarea preţului final la carburanţi pentru operatorii economici care efectuează transport rutier / Condiţia este ca alimentarea cu carburanţi să fie făcută pe teritoriul României 

PSD propune, în pachetul de sprijin pentru români care urmează să fie prezentat în coaliţia de guvernare, o schemă de ajutor de stat pentru decontarea preţului final la carburanţi pentru operatorii economici care efectuează transport rutier. Condiţia pentru decontare este ca alimentarea cu carburanţi să fie făcută pe teritoriul României, au precizat surse din PSD pentru News.ro. 1.500 de firme ar beneficia de această măsură de ajutor.

Programul de sprijin pentru transportatori al PSD propune o schemă de ajutor de stat pentru decontarea preţului final la carburanţi pentru operatorii economici care efectuează transport rutier.

 

Condiţia pentru a beneficia de decontare este ca alimentarea cu carburanţi să fie făcută pe teritoriul României. Potrivit surselor PSD, impactul bugetar este de 50 milioane lei, cu posibilitatea suplimentării), pentru econtarea a 50 de bani/litru de carburant.

Categoriile de transportatori vizate sunt: transportul de mărfuri in cont propriu, transportul de mărfuri pentru alte persoane, transportul de persoane regulat sau ocazional (*inclusiv transportul local public de persoane)

1.500 de firme ar beneficia de acest ajutor, potrivit social-democraţilor.
PSD mai propune, în pachetul de măsuri pentru susţinerea nivelului de trai al românilor cu venituri mici, acordarea de vouchere de 50 euro la fiecare 2 luni, pentru 6 alimente de bază, precum şi vouchere pentru elevii din familiile sărace, de 30 euro lunar, pentru 7 luni, pentru achiziţionarea de alimente, rechizite şi haine.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap