January 19, 2021

Toamnă frumoasă și caldă. Temperaturi peste media normală a acestei perioade, până în 9 noiembrie

Vremea frumoasă se întoarce în această toamnă, după episodul ploios care a durat câteva zile. Temperaturile vor rămâne peste media normală a perioadei, până în data de 9 noiembrie. 

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni și spun că vor fi temperaturi care depășesc normele obișnuite pentru perioada din calendar și că ploile vor fi slabe, chir ușor deficitare.

În săptămâna 12 – 19 octombrie temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în jumătatea estică a țării.

Va ploua mai mult în regiunile vestice, la munte și local în cele centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În perioada 19 – 26 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în întreaga țară.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o tendință ușor deficitară, local, în sud- vest.

În perioada 26 octombrie – 02 noiembrie, temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi ușor deficitar în regiunile vestice, sud-vestice și local în centru și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

În săptămâna 2 – 9 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, în întreaga țară.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil ușor deficitare în regiunile sudice.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.