November 30, 2021

Toba de poc „Drag de România”. retrasă de la Carrefour. Contaminare cu bacterii

Lanțul de supermarketuri Carrefour a retras de la vânzare un lot de mezeluri cunoscute sub denumirea de „Tobă de Porc”, comercializată de brandul „Drag de România”, anunță ANSVSA. Produsele retrase erau contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes, care provoacă boala Listerioza.

Persoanele care au consumat produsul şi care prezintă asemănătoare gripei (febra, dureri musculare, greata si voma si dureri gastrice) sunt rugate să se prezinte de urgență la medic şi să raporteze acest consum, notează ANSVSA.

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă, trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome, deoarece ele pot indica listerioza, boala potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni, se menţionează în informarea ANSVSA.

Persoanelor care dețin aceste produse, li se recomandă să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat, se precizează în informarea ANSVSA. Banii vor fi returnați, în acest caz, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.