Suplimente Alimentare Imunyze

Traian: Întâlnire cu părinţi, fraţi şi surori de preoţi

Acoperisul1

Condor Resort

Sâmbătă, 22 ianuarie 2022, la iniţiativa Oficiului pentru Pastoraţia Familiei şi a Oficiului pentru Cler, la Centrul “Gaudium et Spes” de la Traian (NT) a avut loc o întâlnire specială cu părinţi, fraţi şi surori de preoţi. Iniţiativa a fost una inedită, deoarece i-a unit pentru prima dată pe cei care au fost “primul seminar” pentru copiii preoţi. A fost prezent şi PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iaşi.

Întâlnirea a debutat cu prezentarea participanţilor, cu prezentarea copilului preot şi locul unde slujeşte acesta. A reieşit că erau prezenţi în lumea întreagă: în Turcia, SUA, Anglia, Italia, Austria, Germania şi evident, acasă, în Dieceza de Iaşi şi Arhidieceza de Bucureşti.

A urmat o conferinţă prezentată de către pr. Felician Tiba, organizatorul, coordonatorul şi gazda întâlnirii, în cadrul căreia a subliniat frumuseţea chemării la preoţie, precum şi demnitatea părinţilor, fraţilor şi surorilor al căror fiu şi frate a fost chemat de Dumnezeu la o astfel de slujire.

“Chemarea nu ne-o luăm singuri, a spus părintele Felician, ci aparţine lui Dumnezeu. Doar răspunsul, ajutaţi de harul lui Dumnezeu, este al nostru. Dumnezeu îi cheamă pe viitorii preoţi dintre oamenii obişnuiţi. Tot bagajul de experienţe, fie negative, fie pozitive, devine pentru viitorul preot resursă în vestirea Cuvântului lui Dumnezeu, în trăirea preoţiei lui. Dacă a fost umilit de către alţii când era mic, Dumnezeu îl învăţa lecţia atât de necesară a umilinţei. Dacă a învăţat, dacă s-a rugat, dacă s-a zbenguit, dacă s-a căţărat pe copaci, dacă a jucat fotbal…, toate îşi găsesc un corespondent în viaţa de preot, de data aceasta mereu folosite ca puncte de trăire a chemării primite”.

A urmat Sfânta Liturghie, celebrată de către PS Petru Sescu, alături de care a concelebrat pr. Felician Tiba, iar la scaunul de spovadă s-a aflat pr. Iosif Dămătăr.

În cadrul predicii, după ce i-a felicitat pe participanţi pentru prezenţă şi pentru că au stat şi stau alături de copiii sau fraţii preoţi, pornind de la imaginea lui David, păstorul, cel mai mic dintre fraţi, a arătat că Dumnezeu nu alege neapărat pe cine e mai mare sau mai puternic.

“Dumnezeu se uită la inimă, spunea Preasfinţitul, el alege, iar alegerile lui sunt pentru veşnicie. Tu eşti preot în veci nu e doar o sintagmă, ci o realitate profundă. Preotul este luat dintre oameni şi pus în slujba oamenilor în cele ce ţin de Dumnezeu. Vă mulţumesc că aţi fost pentru viitorii preoţi primii formatori, primii colegi în rugăciune şi în studiu, că le-aţi fost alături în momentele de încercare şi de bucurie”.

După prânz, participanţii au vizionat filmul “La última cima”, un documentar despre viaţa şi moartea preotului spaniol Pablo Dominguez Prieto, în urma căruia au urmat o serie de discuţii foarte bine venite.

La final fiecare din participanţi a primit o imagine cu câteva rugăciuni pentru preoţi, o decadă de rozariu şi o amintire de la episcopul auxiliar.

Fiind pentru prima dată când are loc o astfel de întâlnire îi felicităm pe organizatori şi pe toţi preoţii care şi-au orientat părinţii, fraţii şi surorile spre un astfel de eveniment atât de bine venit.

Sursa ercis.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.