Dental Alliance
December 4, 2023

Transalpina și Transfăgărășan nu se vor mai închide, din acest an, în funcție de sezon. S-au schimbat regulile

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Începând cu acest an, Transalpina și Transfăgărășanul nu vor mai fi închise în funcție de perioada calendaristică.

Drumarii spun că cele două șosele aflate la mare altitudine vor rămâne deschise atât timp cât vremea va fi bună.

Angajații de la întreținerea drumurilor efectuează zilnic verificări în această perioadă pe tronsoanele respective, având ca prioritate garantarea condițiilor de siguranță pentru șoferi, potrivit romania-actualitati.ro

Odată cu schimbarea regulamentului de funcționare, închiderea tronsoanelor înalte Rânca-Obârșia Lotrului, de pe Transalpina, respectiv Piscul Negru, Bâlea Lac, Bâlea Cascadă de pe Transfăgărășan, nu mai este obligatorie la sfârșitul lunii octombrie.

În august, CNAIR a anunțat că șoferii pot circula pe sectorul Rânca (km 34+800) – Obârșia Lotrului (km 59+800) în intervalul orar 8.00-20.00. Pe acest sector de drum este instituită restricție de tonaj (3,5 tone), iar viteza de deplasare maximă admisă este de 30 km/h.

În rest, circulația rutieră între Rânca și Obârșia Lotrului era permisă în intervalul orar 8.00-18.00.

Transalpina este cea mai înaltă șosea din România și una dintre cele mai frumoase, ce traversează munții Parâng de la sud la nord, pe teritoriul județelor Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba.

În prezent, pe Transfăgărășan, cu precădere pe versantul nordic din județul Sibiu, se desfășoară operațiuni de instalare a plaselor de siguranță și a altor sisteme menite să prevină avalanșa stâncilor.

De asemenea, se elaborează un proiect de construire a barierelor de protecție din beton, cu scopul de a facilita circulația pe aproape tot parcursul anului.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap