September 26, 2021

Trei bărbați prinși la braconaj piscicol. Au fost confiscate plasele și toată cantitatea de pește

În cadrul unei acțiuni organizate pentru protejarea fondului piscicol și prevenirea braconajului, polițiștii au confiscat 18 metri de plase tip monofilament și au redat mediului natural 20 kilograme de pește.

La data de 6 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au acționat în zona râului Bistrița, pentru combaterea braconajului piscicol.

Cu această ocazie, polițiștii au depistat, în flagrant delict, trei bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 42 de ani, din Piatra Neamț și Gârcina, în timp ce desfășurau activități de braconaj piscicol.

La vederea polițiștilor, cei trei ar fi fugit spre malul opus al râului, fiind interceptați de o patrulă mixtă formată din polițisti și jandarmi.

Prin folosirea la pescuit a unor plase de pescuit tip monofilament, cei în cauză ar fi capturat 20 de kilograme de pește, de diferite specii.

Polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, 2 plase de pescuit monofilament, în lungime totală de 18 metri, iar cantitatea de pește descoperită a fost redată mediului natural.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

În acțiune au fost angrenați jandarmi și reprezentați ai Asociației Naționale de Combatere a Braconajului și Poluării Neamț.

Astfel de acţiuni se vor desfăşura şi în perioada următoare, în vederea prevenirii şi combaterii braconajului piscicol.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.