Trei morţi şi doi răniţi, la Bacău, din cauza vinului lăsat la fermentare
Trei persoane au murit intoxicate cu dioxid de carbon în beciul unei case din judeţul Bacău. Gazul se acumulase de la vinul lăsat se fermenteze în butoaie. După ce primul om şi-a pierdut cunoştinţa, soţia acestuia şi un vecin au intrat după el, dar au murit şi ei încercând să-l salveze. Alte două persoane au ajuns la spital. Vinul păstrat în spaţii închise este periculos, pentru că gazul pe care îl emană este invizibil şi nu are miros.
Tragedia s-a petrecut într-un beci îngust, fără surse de aerisire, unde un bărbat de 50 de ani, din Comăneşti, a coborât să scoată o cană de vin din butoaie. Nu s-a mai întors.
Un vecin spune că “erau gaze prea puternice. Nu au aerisire în beci. Nu este aerisire. Dacă ar fi aerisire, da, dar aşa nu este aerisire“.
După bărbat au intrat soţia sa şi un vecin. Ambii şi-au pierdut cunoştinţa.