Dental Alliance
April 25, 2024

Turismul, izvorul nesecat al dezvoltării județului

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Consiliul Județean Neamț, sub conducerea președintelui Ionel Arsene, a derulat nenumărate proiecte care vizează susținerea și dezvoltarea turismului nemțean
• În următorul mandat de președinte, Ionel Arsene vrea să implementeze proiectul prin care va realiza cel mai mare complex de agrement din țară și Estul Europei, „Ținutul lui Creangă“, pentru care a fost realizată o parte din documentație

Județul Neamț se diferențiază de foarte multe județe ale țării prin frumusețea plaiurilor sale și ospitalitatea oamenilor locului! Natura a fost extrem de darnică și a așezat în acest ținut, într-o perfectă armonie, toate formele de relief.
De la „Marea dintre munți“, așa cum i se spune Lacului Izvorul Muntelui, și până la stâncile pleșuve ale Ceahlăului, cu Cușma stând într-o rână ori cu Toaca rezistând mileniilor și intemperiilor vremii, județul Neamț are de toate. E brăzdat de râuri și pâraie, e bătut de vânt pe câmpii și dealuri, e acoperit de codri străbătuți de sălbăticiuni.
Cu asemenea capital natural, la inițiativa președintelui Ionel Arsene, Consiliul Județean Neamț a susținut nenumărate proiecte care vizează dezvoltarea turismului în zona noastră. Multe alte proiecte de anvergură urmează să fie implementate în anii care vin, ele fiind la faza de elaborat documentații. Cert este că frumusețea zonei atrage nu doar turiști din țară, ci și foarte mulți din străinătate. Tocmai de aceea, județul Neamț face parte din Rețeaua Destinațiilor Europene de Excelență – EDEN Network și are numeroase participări naționale și internaționale, la evenimente menite să dezvolte turismul și să susțină infrastructura turistică.

Un turism de calitate începe cu drumuri de calitate

Ionel Arsene, în primul mandat de președinte al Consiliului Județean, s-a dovedit a fi un mare susținător al proiectelor din domeniul turismului nemțean. „Ca să dezvolți turismul, trebuie puse la punct drumurile. Și am făcut asta atât cât omenește a fost posibil! Am modernizat drumuri pe care de 30 de ani nu s-a pus o lopată de asfalt și care acum arată ca în palmă. Am reușit să punem la punct Drumul Talienilor, de la Borca, la Mălini. Oamenii pot reface traseul Vitoriei Lipan, pot merge pe un drum vechi de secole! Altă mare împlinire este că am modernizat Axialul, DJ 155F. Peste 40 de kilometri de drum pe care era imposibil de circulat acum se merge ca pe drumurile țărilor dezvoltate. Apoi am pus la punct legătura dintre Bicazul Ardelean și județul Harghita și pe cea de la Bicaz Chei spre Ardeal, prin Dămuc. Sunt marile realizări ale mandatului meu, pentru că ne legăm de alte zone ale țării! Perfect este acum și drumul dintre Piatra Neamț și Lacul Roșu, la fel cum este legătura dintre Târgu Neamț și Hangu. Nu cred că mai pot face ceva, pentru drumurile pe care pot merge turiștii către cele mai frumoase zone ale județului nostru“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Lăcașurile de cult, locuri pentru bucuria sufletelor

De-a lungul existenței sale, poporul român s-a dovedit extrem de credincios, iar județul Neamț are o salbă de mănăstiri, schituri și biserici, care an de an adună oameni ce își caută liniștea în fața sfintelor icoane sau a duhovnicilor, la spovedanie. „M-am născut și am crescut într-o familie cu oameni credincioși, obișnuiți să meargă la sfânta biserică duminica ori în zilele de sărbătoare. De mic am mers cu mama, cu tata, cu bunicii și am participat la sfintele slujbe. Cum aș putea uita starea de liniște pe care o trăiam în fața altarului? Cu gândul la acele vremuri și cu speranța continuă în ajutorul pe care mi-L dă Bunul Dumnezeu, m-am preocupat să pun la punct căile de legătură între mănăstiri. Cel care vrea să facă un tur al acestor lăcașuri de cult, își atinge scopul foarte ușor. După o zi de străbătut această lume a spiritualității nemțene, oricine pleacă din județul Neamț cu sufletul liniștit, cu bucuria aceea dată de o trăire intensă simțindu-L pe Dumnezeu aproape. Și sigur va reveni! Mi-au mulțumit stareții și starețele mănăstirilor, pentru că am deschis drumul către rugăciune. Mi-au mulțumit turiștii și nemțenii că am pus la punct căile prin care se ajunge la aceste sfinte locuri de închinăciune! La rândul meu, îi mulțumesc Celui de Sus că mi-a dat puterea să fac toate aceste lucrări“, a mai declarat Ionel Arsene, candidatul Alianței pentru Modernizarea Neamțului 2020, la alegerile din luna septembrie.

„Ținutul lui Creangă“, proiectul de suflet în noul mandat de președinte al lui Ionel Arsene

Unul dintre proiectele importante ale viitorului mandat de președinte al Consiliului Județean pentru Ionel Arsene este să termine ceea ce a început deja: să realizeze în județul nostru unul dintre cele mai mari complexe de agrement din țară, „Ținutul lui Creangă“. „Am făcut deja primele demersuri pentru conturarea proiectului, beneficiind de sprijinul Primăriei Târgu Neamț, care a fost alături de Consiliul Județean, pentru a intra în proprietatea unei suprafețe de 60 de hectare, pe care vom realiza proiectul. «Ținutul lui Creangă» este conceput ca un Complex de agrement cu funcţiuni multiple, având la bază «brandul» local Ion Creangă şi lumea satului său natal Humuleşti, cuprinzând elemente arhaice, tradiționale, integrate armonios cu elementele moderne și facilități de distracţie şi relaxare. Complexul de agrement va conţine mai multe zone de atracție, cu funcţiuni diferite“, a declarat Ionel Arsene, candidatul Alianței pentru Modernizarea Neamțului 2020 PSD-PPU-ALDE, la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț.
„Satul lui Creangă“ va fi o reproducere fidelă a satului din vechime, cu toate componentele lui. Conform proiectului va fi doar pietonal, parcarea fiind în afara lui. Turiștii și vizitatorii vor putea fi cazați la case tradiționale țărănești, având posibilitatea de a participa la evenimente importante din viața comunității rurale: nunți, botezuri, tradiții de sărbători, după ritualuri strămoșești. De asemenea, oaspeții vor putea degusta mâncăruri și băuturi specifice zonei, în cârciumi și crame, unde se vor delecta ca în vremuri trecute. Va exista și o zonă cu spaţii comerciale şi de alimentaţie publică, construită după arhitectura specifică timpului în care a trăit scriitorul, unde vor fi comercializate produse alimentare locale, precum și obiecte artizanale de artă populară, pictură naivă, pictură pe sticlă sau lemn, diverse alte suveniruri;
În zona de joacă a copiilor, acestora li se va asigura un spațiu în care vor fi prezentate personajele din lumea lui Creangă, sub formă de manechine sau personaje vii interpretate de actori, cu posibilitatea îmbrăcării copiilor în costume populare, învăţarea unor jocuri populare, etc. Se intenționează și prezentarea altor personaje contemporane din filme și cărți (dinozauri, roboți, etc.). Tot în această zonă vor funcționa ateliere de învățare a meșteșuguri tradiționale (olărit, cusut, țesut) de către copii.
Zona de sport va avea terenuri amenajate pentru oină, tenis, volei, handbal, minifotbal, tenis de masă, bazin de înot, piste pentru role, skateboard, patinoar, pârtie de săniuş, zone amenajate pentru alte jocuri și concursuri de iarnă;
„Prin acest proiect se dorește și realizarea de spaţii WELLNEES și SPA, precum și amenajarea unei saline pentru tratament și tenis de masă. Întregul complex de agrement va putea avea un traseu de pistă de biciclete, amenajată astfel încât iarna să poată fi utilizată pentru schi fond. Amatorilor de activități culturale li se vor pune la dispoziție o sală de spectacole (muzică, dans, teatru), amfiteatre în aer liber, zone pentru spectacole de amploare în aer liber, zone pentru vizionarea de filme în aer liber, cluburi de noapte. De asemenea, va exista o herghelie, cu hipodrom, iar zona de recreere şi relaxare va presupune parc, alei, bănci, mese de şah, foişoare, umbrare, fântâni cu ciutură cu apă potabilă. Am avut în vedere și să asigurăm o zonă de campare pentru rulote, cu toate utilităţile necesare. Sunt convins de succesul acestui proiect și de avantejale extraordinare pe care le va avea el pentru turismul nemțean. Dintotdeauna am considerat turismul ca fiind un izvor nesecat al dezvoltării județului“, a mai declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.