January 26, 2021

Un biciclist, care a intrat pe un drum național fără să se asigure, a decedat după ce a fost lovit de un autoturism

La data de 26 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Tîrgu-Neamț au intervenit la un accident rutier produs pe DN 15 C, soldat cu decesul unei persoane.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat de 52 de ani, din Agapia, conducea un autoturism pe DN 15 C, în localitatea Brusturi, a surprins și accidentat un biciclist de 25 de ani, din Drăgănești, care ar fi pătruns pe DN 15 C de pe DJ 155 A, fără a se asigura.

După producerea evenimentului rutier, conducătorul auto şi-a continuat deplasarea circa 200 m, după care s-a întors la locul faptei.  În urma impactului a rezultat decesul biciclistului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Pentru prevenirea implicării în evenimente negative, polițiștii rutieri vin în sprijinul bicicliștilor cu o serie de recomandări preventive:

Pentru deplasări în siguranță, respectați regulile de circulație și echipați-vă corespunzător!

Nu uitați! Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aveți vârsta minimă de 14 ani.

Este interzis bicicliștilor să traverseze strada pe trecerile pentru pietoni și să circule pe trotuare, cu excepția cazului când sunt amenajate piste speciale destinate lor.

Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.

De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

Totodată, trebuie dotată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceți viteza, asigurați-vă temeinic şi acordați prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic.

Înainte de a schimba direcţia de mers, asigurați-vă temeinic !

La schimbarea direcţiei de deplasare, chiar dacă aveți prioritate de trecere, fiți siguri că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!

Nu circulați cu bicicleta dacă vă aflați sub influența băuturilor alcoolice!

Nu transportați sau nu trageți orice fel de obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului ori circulația celorlalți participanți la trafic.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.