September 22, 2021

Un bursuc a căutat cazare în subsolul unui bloc din Neamț

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au acționat pentru salvarea unui bursuc aflat în subsolul unui bloc din municipiul Piatra Neamț.

La data de 19 aprilie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că la subsolul unui bloc din municipiul Piatra Neamț se află un bursuc, ce poate constitui un pericol pentru locuitorii din zona respectivă.

La scurt timp, echipa operativa formată din polițiști și jandarmi s-a deplasat la fața locului, unde au desfășurat activități specifice necesare pentru salvarea acestuia.

Conform prevederilor legale în vigoare, polițiștii au emis un ordin de plasare în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile, bursucul fiind preluat și predat unui adăpost aparținând unei asociații de protecție a animalelor.

***

Biroul pentru Protecția Animalelor este structura de specialitate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, a cărei activitate se desfășoară pentru prevenirea și combaterea faptelor îndreptate împotriva animalelor.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.