Dental Alliance
February 6, 2023

Un parc de joacă al unei grădinițe din Roman a fost închis de Protecția Consumatorului

YRY Residence

Acoperisul1

Viceprimar Radu Samson:

Parcul de joacă al Grădiniței “Muguri de Lumină” a fost închis de Protecția Consumatorului
După cum știți, primăria întreține unitățile de învățământ din oraș. Tot primăria întreține și parcurile de joacă. Domnul primar “de drept” al orașului a povestit de mai multe ori despre cât de mult “contează” pentru el copiii și educația. La fel de mult contează educația, la nivel declarativ, și pentru domnul Leoreanu, primarul “de fapt” al orașului, care face și desface funcții și planuri de investiții în primăria Roman.
Lucrările de modernizare, dotare sau întreținere, și la parcuri și la școli sau grădinițe, se fac prin Direcția Servicii Edilitare unde există ateliere meșteșugărești (lemn și metal) și echipă de “spații verzi”. Chiar lucrează meseriași în ateliere. Fostul director mi-a prezentat în detaliu toate resursele și toată activitatea direcției. Am discutat atunci, în februarie 2021, și despre refacerea împrejmuirii și despre amenajarea curții de la “Muguri de Lumină”. Domnul Enache a ieșit la pensie imediat după discuție iar din martie 2021 cei 160 de angajați de la Servicii Edilitare sunt conduși de noul director, un marcant membru al PNL Roman. Angajat prin concurs, bineînțeles.
După ce toată vara trecută s-au făcut lucrări de reparații la unitățile de învățământ, sau cel puțin așa s-a spus public, comisarii din Neamț ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului au declarat parcul grădiniței neconform. Probabil din cauza canalului acoperit cu un bolovan, a gardului cu sârmă ghimpată, a bolovanilor care ies din pământ printre echipamentele de joacă, a tomberonului de lângă tobogan… sau a “anexei” neterminate care stă netencuită și fără geamuri de zeci de ani.
Domnul deputat Leoreanu a spus odată “trebuia să aveți și voi grădinița mai aproape de stradă”. Ce nu se vede, din păcate, pentru ei nu contează.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap