Un profesor de la un liceu din Piatra Neamț a cerut unei eleve fotografii nud. Inspectoratul anunță cercetări în acest caz

Un profesor de la un liceu din Piatra Neamț a cerut unei eleve fotografii nud, iar când a fost reclamat la directoare a început să insulte eleva, după care “au urmat intimidările”, arată Rise Project într-un material pe această temă, publicat pe Facebook. Directoarea adjunctă crede că incidentul nu ar fi problema școlii, pentru că eleva e majoră și hărțuirea sexuală nu a avut loc în incinta liceului, în timp ce directoarea spune că nu avea habar despre caz și că va demara o anchetă. Profesorul împricinat a refuzat să comenteze subiectul pentru sursa citată.

Inspectoratul Școlar Neamț a dispus o anchetă, inspectorul general Mihai Obreja afirmând că o comisie de disciplină va putea dispune sancțiuni, iar el va anunța Ministerul Educației în legătură cu situația.

Potrivit Rise Project, profesorul Cristian Pipirigeanu predă matematică la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Piatra Neamț. El a fost reclamat de eleva în cauză, care a cerut să se mute la alt liceu. Sursa citată publică mai multe mesaje trimise de profesor elevei, ce includ cereri de fotografii nud, insulte, scuze și intimidări.

Rise Project o citează e Andreea Rusu, directoarea Centrului FILIA, ONG care luptă pentru drepturile femeilor și care arată că “relațiile dintre profesori și elevi nu dispar în momentul când ieși din spațiul fizic al școlii, relația de putere rămâne și mai departe”. Sursa notează și că personalului didactic din învățământul preuniversitar îi este interzis prin codul de etică “hărțuirea sexuală și relațiile sexuale cu beneficiarii direcți ai educației”.

Eleva, în vârstă de 21 de ani, este la seral, în condițiile în care, din cauza unor probleme, a abandonat școala pentru a se angaja, iar anul trecut, intrată în concediu de maternitate, s-a reapucat de învățat, arată sursa menționată.

  • Directoarea adjunctă este citată afirmând că mecanica, domeniu pe care eleva îl studiază la respectivul liceul, nu ar fi un domeniu potrivit pentru ea: „S-a cerut înscrisă la o clasă de mecanică, o clasă plină de băieți, cam ciudată dorința ei… Fătucă dragă, este o clasă de băieți acolo, nu prea s-ar potrivi cu sexul dumitale. O fată singură într-o clasă cu băieți și bărbați? Noi avem profil și de textile, un profil care s-ar potrivi cu mult mai bine pentru viitorul profesional al unei tinere.”

ȘtiiCă?

0 thoughts on “Un profesor de la un liceu din Piatra Neamț a cerut unei eleve fotografii nud. Inspectoratul anunță cercetări în acest caz

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.