October 24, 2021

Un urs a atacat animalele dintr-o gospodărie din Neamț

atacat de urs

Un urs a atacat mai multe animale domestice dintr-o gospodărie situată pe strada Izvorul Muntelui, din oraşul Bicaz, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ, Gabriela Magdalena Muraru.

Atacul s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 03,40, iar proprietarul gospodăriei a sunat la 112 şi a anunţat incidentul.

“Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat la locul indicat unde a constatat că ursul nu mai era prezent în apropierea casei. Din cele relatate de localnici, zgomotele produse de aceştia au îndepărtat ursul către pădure, după ce le-a provocat anumite pagube materiale. În sprijin a intervenit şi un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei Bicaz. Jandarmii montani au mai rămas în apropierea gospodăriei până în zorii zilei pentru a monitoriza zona şi a se asigura că pericolul nu mai este iminent, iar poliţiştii din cadrul Biroului Protecţia Animalelor s-au deplasat la faţa locului pentru a identifica circumstanţele în care a avut loc atacul asupra animalelor din gospodărie – 2 porci – şi luarea măsurilor necesare pentru curmarea suferinţei animalelor rănite”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Neamţ, Gabriela Magdalena Muraru.

Jandarmii recomandă cetăţenilor ca în astfel de situaţii să sune la 112, să nu încerce să intervină pentru a nu-şi pune propria viaţă în pericol, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să evite zonele în care a fost semnalată prezenţa ursului.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.