Dental Alliance
August 18, 2022

Urgie în județul Neamț, după codul ROȘU de furtună: Zeci de persoane evacuate, drumuri blocate, locuințe inundate

Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

După ore întregi în care s-au aflat sub cod roșu de ploi torențiale, mai multe localități din județul Neamț sunt rupte de lume: zeci de oameni au fost evacuați din locuințele inundate, mii de de case sunt fără current electric și au fost blocate drumuri din cauza aluviunilor.

În timpul nopții de miercuri spre joi, din cauza fenomenelor meteorologice periculoase cod roșu, peste 4.200 de abonați din localitățile Bălănești, Ghigoiești, Bârgăuani, Traian, Nisiporești, Gâdinți, Gârcina și Cuejdiu au rămas fără energie electrică. Joi dimineața, erau aproape 7.000 de consumatori nealimentați cu energie electrică în localitățile Bălănești, Ghigoiești, Bârgăuani, Botești, Nisiporești, Gâdinți, Gârcina, Cuejdiu, Agapia, Târgu Neamț și Lunca.

Zeci de intervenții ale pompierilor

Reprezentanții ISU Neamț au chemat pompieri de acasă pentru a face față zecilor de intervenții care au avut loc din cauza fenomenelor meteorologice periculoase.

În localitățile Piatra Neamț, Roman, Căciulești, Girov, Grumăzești, Petricani, Sagna, Bodești, Valea Seacă, Negrești, Petru Vodă, Bălțătești Gherăești, Oșlobeni, Dobreni, Gâdinți, Topoliceni, pompierii au intervenit pentru a evacua apa din mai multe locuințe inundate, precum și dintr-o fermă de animale din Girov și din curtea unui operator economic din Dobreni.

Din cauza inundațiilor au fost evacuate patru persoane (trei adulți și un copil) din gospodării din localitatea Valea Seacă, comuna Bălțătești.

Din localitatea Sagna au fost evacuate trei persoane (o mamă cu doi copii).

Joi dimineața, DN 15, Poiana Teiului – Toplița. DN 15 D în localitatea Crăiești din comuna Bozieni erau blocate Sunt blocate și DJ 156 A Girov – Roznov, DJ 155 F Durău-Izvorul Muntelui, din cauza unui arbore căzut.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.