Oana Bulai

December 3, 2020

Veste reflectorizante împărțite de polițiști, pentru siguranță în trafic

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Neamţ au organizat o acțiune preventivă în scopul reducerii numărului de evenimente rutiere în care sunt implicați bicicliștii și conducătorii de atelaje hipo, prin dotarea acestora cu veste reflectorizante.

În cadrul Campaniei naţionale „Alege Viața!”, poliţiştii Serviciului Rutier Neamț au demarat o activitate de prevenire a accidentelor rutiere în rândul bicicliștilor și conducătorilor de atelaje hipo.

Scopul campaniei a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor rutiere în care sunt implicați, precum și conștientizarea acestora asupra riscurilor la care se expun prin nerespectarea prevederilor legale.

Astfel, polițiștii au distribuit veste reflectorizante bicicliștilor și conducătorilor de atelaje hipo întâlniți în trafic.

Activitatea a debutat pe 22 august a.c., în oraşul Roznov, când polițiștii rutieri au transmis recomandări cu privire la importanța deținerii vestelor atunci când se circula pe timpul nopții sau în zilele în care vizibilitatea este scăzută, pentru a fi vizibili pentru ceilalți participanți la trafic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.