Dental Alliance

July 23, 2024

Vești bune! Cinematograful UNIREA are, în sfârșit, o utilitate!

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Nu, nu este vorba de proiecții cinematografice, popcorn și socializare. Pentru astea, mai trebuie să așteptăm până când “axe de dezvoltare”, “fonduri europene”, “studii de fezabilitate” sau “dumnezeu cu mila”.

De multă vreme romașcanii și presa locală întreabă care mai e situația Cinematografului Unirea. De multă vreme, în conferințele de presă răspunsul scurt este că trebuie să mai așteptăm. Idei sunt, dar trebuie să mai așteptăm. Între timp, cinematograful se degradează, dar măcar poate fi folosit la ceva. La afișaj publicitar, după cum apare în fotografii. 

Niște oameni întind, pe peretele extrem de degradat al fostului lăcaș de cultură cinematografică, un mesh frumos colorat, de dimensiuni impresionante. Poate și pe ideea că “pe afara-i vopsit gardul”, poate și pentru a ascunde urâțenia viitoarei ruine, poate și pentru a avea rol protector, pentru că atunci cand mai cad bucăți de tencuială să nu cadă cuiva în cap, cine știe?

Concluzia este că, în sfârșit, Cinema Unirea revine pe piața imobilelor folosite la ceva. Măcar pentru afișaj publicitar. Produce ceva, pentru că afișajul publicitar se plătește către administrația locală. Aștept cu mare interes reclama la Durex, de exemplu, pe Casa Celibidache. Dacă nu există deja ideea asta, iată, v-o ofer eu gratuit. 

Ar trebui să scriu că acest articol este un pamflet, dar… este?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.