Vezi care este traseul pe lângă Roman pentru autostrada A7 Moldova: au fost avizați indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul Bacău-Pașcani
Au fost avizați indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada Bacău-Pașcani, în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.
”Soluțiile tehnice propuse în cadrul proiectului tehnic al autostrăzii Bacău-Pașcani înglobează toate elementele necesare pentru execuția unei autostrăzi la cel mai înalt standard de calitate, în raport cu cele mai noi cerințe în domeniu”, a scris secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Autostrada va avea o lungime de 77,3 kilometri, 112 poduri, pasaje, viaducte și structuri casetate, 9 noduri rutiere, vor exista drumuri de întreținere pe stânga și pe dreapta, pe toată lungimea autostrăzii cu o lățime de 3,5 m, vor fi parcări de scurtă durată, spații pentru încărcarea autoturismelor electrice și perdele forestiere cu rol anti-înzăpezire pe aproximativ 140 ha.
Traseul autostrăzii va fi prin județele Bacău, Neamț și Iași și va traversa următoarele unități administrativ teritoriale:
- Săucești, Itești, Berești-Bistrița, Filipești (Bacău),
- Moldoveni, Secuieni, Horia, Trifești, Dulcești, Cordun, Săbăoani, Gherăești (Neamț),
- Mircești, Hălăucești, Mogoșești – Siret, Stolniceni – Prăjescu, Pașcani (Iași).
Valoarea totală a investiției este estimată la 6,2 miliarde de lei, fără TVA. Finanțarea pentru execuția lucrărilor aferente tronsonului Bacău-Pașcani, parte din autostrada A7 Moldova, va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.