Dental Alliance

Vezi care este traseul pe lângă Roman pentru autostrada A7 Moldova: au fost avizați indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul Bacău-Pașcani

0
YRY Residence

Au fost avizați indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada Bacău-Pașcani, în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

”Soluțiile tehnice propuse în cadrul proiectului tehnic al autostrăzii Bacău-Pașcani înglobează toate elementele necesare pentru execuția unei autostrăzi la cel mai înalt standard de calitate, în raport cu cele mai noi cerințe în domeniu”, a scris secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Autostrada va avea o lungime de 77,3 kilometri, 112 poduri, pasaje, viaducte și structuri casetate, 9 noduri rutiere, vor exista drumuri de întreținere pe stânga și pe dreapta, pe toată lungimea autostrăzii cu o lățime de 3,5 m, vor fi parcări de scurtă durată, spații pentru încărcarea autoturismelor electrice și perdele forestiere cu rol anti-înzăpezire pe aproximativ 140 ha.

Traseul autostrăzii va fi prin județele Bacău, Neamț și Iași și va traversa următoarele unități administrativ teritoriale:

  • Săucești, Itești, Berești-Bistrița, Filipești (Bacău),
  • Moldoveni, Secuieni, Horia, Trifești, Dulcești, Cordun, Săbăoani, Gherăești (Neamț),
  • Mircești, Hălăucești, Mogoșești – Siret, Stolniceni – Prăjescu, Pașcani (Iași).

Valoarea totală a investiției este estimată la 6,2 miliarde de lei, fără TVA. Finanțarea pentru execuția lucrărilor aferente tronsonului Bacău-Pașcani, parte din autostrada A7 Moldova, va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap