(VIDEO) Alegeri 2019 - Votați pe cine vreți! Iese cine trebuie! Un român arată cum se poate frauda votul prin corespondență.
San Marco Roman

July 14, 2020

(VIDEO) Alegeri 2019 – Votați pe cine vreți! Iese cine trebuie! Un român arată cum se poate frauda votul prin corespondență.

fereastra1

Un bărbat din Tg. Neamț a demonstrat, într-un video postat pe facebook, modalitatea prin care votul prin corespondență poate fi fraudat. Persoanele care s-au înscris pentru vot prin corespondență primesc la adresa declarată un plic cu buletinul de vot si un stiker autocolant cu inscripția VOTAT, pe care îl pot lipi pe candidatul preferat. Buletinul de vot este apoi introdus în plic și trimis prin poștă.

Problema sesizată de nemțeanul care se află în Londra este că acest autocolant se dezlipește extrem de ușor si nu lasă urme în locul din care a fost dezlipit. El poate fi lipit, mai apoi, pe oricare altă poziție de pe buletinul de vot.

Comentariile nu s-au lăsat așteptate:

”Na , se gāseste Super Glue la fiecare metru , sā vedem cum o dezlipesc atuncea .”

”La votul prin corespondență, acasă vine colantul, nu ștampila. Nu au cum sa puna ștampile în plic! Însă nu inteleg de ce nu se poate bara optiunea cu pixul și cu asta basta.”

”Cum o dai, cum nu. Tot cum vor iei iasă…”

”Este trist. După ce am văzut postarea am încercat și eu. Și DA SE DEZLIPEȘTE FOARTE UȘOR.” – acest comentariu, împreună cu un video, confirmă postarea inițială, anume că aceste stikere ar putea fi mutate pe orice alt candidat, contribuind astfel la fraudarea alegerilor. (sursa: Facebook Daniel Ursache)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.