Oana Bulai

December 2, 2020

(Video) Ionel Arsene: Podul de la Luțca, curățat de toate hibele!

🚜La o lună de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, din #podul_de_la_Luțca a mai rămas doar ceea ce prezintă siguranță în exploatare! S-a decopertat tot, până la structura de rezistență, s-au îndepărtat betoanele desprinse. Urmează sablarea armăturii și consolidarea părții de structură degradată prin proceduri speciale, cu fibră de carbon și mortare speciale, care vor prelungi durata de viață a podului cu peste 5️⃣0️⃣ de ani.

👷‍♂️Am fost la fața locului, să văd cum se prezintă situația și apreciez implicarea firmei care execută lucrarea. După ce se vor termina intervențiile la nivelul structurii de rezistență, se vor consolida infrastructura podului și a pilelor.

👉În ultimă fază, se vor monta elementele pentru siguranța în trafic și trotuarele pentru pietoni. Mai este până când ne vom bucura de finalizarea acestui proiect, dar sunt foarte fericit că am început reabilitarea lui, având în vedere că podul nu a fost reparat niciodată de când a fost construit, anii ’65-’70, și era într-o stare avansată de degradare.

Lungimea totală a lucrării este de 216 metri, iar valoarea este de 6,8 milioane de lei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.