Dental Alliance
November 28, 2023

(Video) PAUZĂ DE BUCURIE PE E85 LA HORIA

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Astăzi, în intervalul orar 11.00-12.00, având în vedere valorile de trafic ridicate, polițiștii și specialiștii antidrog au desfășurat o acțiune cu caracter preventiv-informativ, în localitatea Horia. Profitând de faptul că astăzi se sărbătorește și Ziua Ciocolatei, polițiștii au invitat micuții pasageri și părinții la o pauză de bucurie.

Deoarece ne aflăm în perioada vacanței școlare și tot mai mulți conducători auto se îndreaptă spre destinații de vacanță, polițiștii au vorbit cu conducătorii auto despre oboseala la volan.

Oboseala la volan reprezintă o cauză generatoare de accidente rutiere, iar scopul poliței rutiere nu este acela de a sancționa, ci de a preveni producerea de accidente de circulație.

Simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacţie, a vederii, a performanţei şi vigilenţei, iar în sezonul estival, temperaturile ridicate conduc la îngreunarea deprinderilor motrice şi la crearea senzaţiei de somn.

Totodată, polițiștii de prevenire și specialiștii antidrog au vorbit conducătorilor auto despre efectele alcoolului și ale substanțelor interzise. Acestea, asociate cu disconfortul termic și cu oboseala pot constitui premisele unor situații mai puțin fericite.

Cu ajutorul ochelarilor, care simulează efectele consumului de alcool sau droguri, conducătorii auto și pasagerii, au putut experimenta tulburările de vedere cauzate de prezența în organism a acestor substanțe.

Rămâneți în zona de SIGURANȚĂ! le-au transmis polițiștii conducătorilor auto opriți în trafic.

Polițiștii rutieri sunt permanent la datorie pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere!

Recomandări pentru conducătorii auto:

• odihniți-vă bine înainte de a porni la drum;

• dacă nu vă simțiți bine sau suficient de odihniți, nu conduceți;

•evitați administrarea de medicamente care afectează capacitatea de a conduce autovehicule, dacă intenționați să plecați la drum;

• programați călătoria, prevăzând pauze pentru a mânca și a vă odihni;

• evitați să conduceți pe timp de noapte, deoarece șansele de implicare în accidente sunt mult mai mari noaptea târziu și dimineața devreme;

• evitați să conduceți pe distanțe lungi după programul de muncă;

• circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră;

• pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule;

• conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului și asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre;

• nu consumați băuturi alcoolice sau substanțe interzise.

• evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase;

• respectaţi regimul legal de viteză.

În activități au fost angrenați polițiști din cadrul Serviciului Rutier Neamț,  cei din cadrul Biroului Rutier Roman polițiștii de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog.

 

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap