January 25, 2021

(Video) Posibil supraviețuitor al exploziei din Beirut, căutat la o lună de la dezastru. „Scanerele au detectat bătăi de inimă”

Un posibil supraviețuitor al exploziei din Beirut este căutat sub dărâmăturile unei clădiri la o lună de la dezastru, după ce un câine care aparține echipelor de salvatori din Chile ar fi detectat semne de viață.

  • Scanerele folosite de salvatorii chilieni ar fi detectat două victime prinse sub dărâmături, una dintre ele având puls slab.
  • Potrivit salvatorilor, cel mai probabil victima prinsă sub dărâmături este în comă.

Este vorba de o clădire din cartierul Mar Mikhael, extrem de afectat de exploziile devastatoare din portul Beirut, pe 4 august, soldate cu 190 de morți și peste 6.000 de răniți, scrie The Telegraph.

Bătăi de inimă detectate cu scanerul

Până acum, scanerele folosite de salvatori ar fi detectat două victime prinse sub dărâmături: un corp mic și arcuit, și unul mai mare. Corpul mai mic a prezentat unele semne vitale, înregistrând 18 respirații pe minut și un puls slab.

Francisco Lermanda, șeful echipei chiliene de salvare, a declarat pentru The Telegraph că este foarte posibil ca persoana în cauză să fie în comă.

Descoperirea a fost făcută la 29 de zile după uriașa explozie din portul Beirut, declanșată de cantitate uriașă de azotat de amoniu stocată timp de șase ani într-un depozit din port.

Șansele ca cineva să supraviețuiască atât de mult timp sub dărâmături sunt foarte mici, spune un lucrător al ONG-ului implicat în salvare, dar nu e fără precedent. Aceeași echipă din Chile ar fi salvat în Haiti un bărbat extrem de deshidratat și subnutrit care fusese îngropat timp de 27 de zile după un cutremur devastator.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.