Dental Alliance
October 2, 2023

(Video) Prefect Adrian Niță: Mai multe stații care comercializează GPL în Roman și împrejurimi au activitatea suspendată

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

În perioada 29 August – 6 Septembrie, o echipă mixtă a efectuat controale la stațiile GPL (tip SKID) în baza O.M.A.I 133/2023 și O.P. nr. 235/2023.

Rezultatele controlului sunt următoarele:
* Un total de 31 de operatori economici au fost verificați.
* 8 mijloace de transport care transportă combustibil GPL au fost controlate în trafic.

Consecințe:

* 19 stații care comercializează GPL au activitatea suspendată. Dintre acestea:
* 17 stații în localitățile Roman, Bârgăuani, Ion Creangă, Valea Ursului, Săbăoani, Doljești, Gherăești, Făurei, Poienari, Bira, Trifești, Secuieni și Horia din cauza lipsei sau expirării certificatelor de examinare pentru instalații în mediu potențial exploziv. Au fost dispuse măsuri cu termene de remediere.
* 1 stație din Piatra Neamț penalizată pentru nerespectarea distanțelor față de clădirile învecinate – s-a dispus măsura opririi stației SKID și golirea acesteia
* 1 stație din comuna Horia penalizată pentru nerespectarea distanțelor față de clădirile învecinate – s-a dispus măsura opririi stației SKID și golirea acesteia

* Au fost aplicate 29 sancțiuni dintre care 18 sunt avertismente și 11 amenzi.

* Stația GPL din comuna Horia a fost sancționată și pentru pierderea valabilității autorizației de securitate la incendiu.

* Două stații, una din Târgu Neamț și una din Crăcăoani nu au autorizație de construire, urmând a fi verificate și de reprezentantii celorlalte instituții.

In paralel am solicitat de la UAT-urile din județ toate documentele care au stat la baza autorizațiilor obținute de cele 81 de stații de distribuție a carburanților care își desfășoară activitatea pe raza județului Neamț.

Menționăm că misiunea de control continuă și sunt instituții care încă nu au finalizat controlul la unii dintre cei 31 de agenți economici.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap