Dental Alliance
October 2, 2023

(Video) Primăria Municipiului Roman a făcut încă un pas spre digitalizarea serviciilor publice și reducerea birocrației!

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Astăzi, 5 mai, a avut loc diseminarea rezultatelor unui nou proiect de digitalizare, cu finanțare europeană, implementat în ultimele luni, la nivelul administrației publice romașcane. Concret proiectul „Planificare strategică și digitalizare urbană pentru Municipiul Roman”, a presupus o digitalizare a sistemului de funcționare intern, care a trecut la o nouă etapă a dezvoltării serviciilor publice.
După cum știți, în momentul de față, taxele și impozitele pot fi plătite on-line, pot fi făcute sesizări on-line, se pot primi și elibera documente fără o interacțiune directă, la ghișeu.
Cele mai importante rezultate, aduse de acest nou proiect sunt reprezentate de elaborarea unui Plan strategic instituţional pentru perioada 2021-2023, a Planului de mobilitate urbană durabilă și extinderea Sistemului Informatic Integrat.
S-au implementat noi aplicații software pentru gestiunea integrată a bugetului, contabilității, taxelor și impozitelor, investițiilor și a patrimoniului și s-a adoptat o soluție informatică de tip web pentru gestiunea teritoriului – aplicație importantă pentru Direcția de Urbanism.
Un număr de 45 de persoane, colegi din aparatele de specialitate ale Primăriei Municipiului Roman, au fost instruite în ceea ce privește managementul strategic şi cel al schimbării din perspectiva e-guvernare.
Totodată, a avut loc extinderea portalului de servicii online pentru cetățeni, cu 10 servicii aferente domeniilor de competență partajată ale administrației publice locale:
📍comunicare privind începerea execuției lucrărilor;
📍eliberare Certificat de atestare a edificării/extinderii construcției;
📍eliberare Certificat de nomenclatură stradală și adresă;
📍comunicare privind încheierea execuției lucrărilor;
📍recepție la terminarea lucrărilor de construire/desființare;
📍acordare concediu și indemnizație lunară pentru creșterea copiilor;
📍acordare alocație de stat pentru copii;
📍acordare alocație pentru susținerea familiei;
📍acordare stimulent de inserție;
📍acordare stimulent educațional sub formă de tichete sociale pentru preșcolari.
Toate aceste obiective atinse ne ajută să îmbunătățim calitatea vieții locuitorilor, să realizăm investiții în infrastructura urbană, să regenerăm spațiile publice și să dezvoltăm sistemele de transport public și cele alternative.
Consider că o administrație modernă este administrația care folosește noile tehnologii, care are un management eficient și transparent, care dispune de resurse umane competente și bine gestionate.
Vă încurajez să utilizați serviciile online ale primăriei și vă asigur că depun toate eforturile pentru a atrage fonduri europene, în vederea implementării unor noi proiecte relevante pentru comunitatea noastră!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap