January 19, 2021

(Video) Trafic de droguri „PERSOANE IMPORTANTE” din Piatra-Neamț. 8 persoane reținute

La data de 13.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 8 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc, în formă continuată, trafic de droguri de risc, în formă continuată, deținere fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu, conducere a unui autovehicul sub influența drogurilor și punerea la dispoziție a unui imobil pentru consum ilicit de droguri.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada martie – octombrie 2020, inculpații au desfășurat activități de trafic de droguri de risc pe raza municipiului Piatra Neamț, fie către diferiți consumatori, fie în cadrul unor petreceri private organizate de către aceștia.
La data de 12.10.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare și 9 percheziții auto, pe raza municipiul Piatra Neamț, în urma cărora au fost ridicate 1,6 kilograme de cannabis, 10 dispozitive de mărunțit droguri, sumele de 2.200 de lei și 800 de euro, 2 cântare electronice, 19 telefoane mobile, un seif și 2 pistoale tip airsoft.
La aceeași dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unui inculpat în timp ce deținea în autoturism mai multe fragmente vegetale de culoare verde – oliv, cu aspect de cannabis, resturi de ţigarete confecţionate artizanal şi două dispozitive de mărunţire.
La data de 13.10.2020, Tribunalul Neamț a dispus arestarea preventivă a unui număr de 2 inculpați, arestul la domiciliu a unui număr de 5 inculpați și măsura controlului judiciar față de un alt inculpat.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciul Investigații Criminale al IPJ Neamț, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Neamț, precum și al jandarmilor din cadrul IJJ Neamț.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.