Oana Bulai

November 27, 2020

Viorel Stan: Am trăit și trăiesc printre tineri și îmi place să cred că așa cum îmi pasă mie de ei și de viitorul lor, măcar pe jumătate să mă aprecieze cei care mă cunosc

Am trăit și trăiesc printre tineri și îmi place să cred că așa cum îmi pasă mie de ei și de viitorul lor, măcar pe jumătate să mă aprecieze cei care mă cunosc. Dar când vine vorba de alegeri, este important să votăm cu inima, dar este important să alegem și cu mintea.

De la o generație la alta nu am cum să văd că tinerii cresc și mai repede, uneori sunt cu un pas chiar și înaintea dezvoltării generale a lumii, sunt în căutarea continuă de activități care să le placă și să le stimuleze mintea.

Mă interesează viitorul noilor generații. Acesta este și unul din motivele pentru care candidez la funcția de primar. Vreau să las în urmă nu doar generații de elevi care duc renumele orașului peste tot în lume, ci vreau să las lor și celor ce ne vor urma un Roman și mai frumos, și mai dezvoltat.
Mâine, pe 12 septembrie, am acceptat provocarea de a discuta cu tinerii din Roman ce vor participa la dezbaterea ”Tinerii și viitorul primar”. Nu voi ține o lecție de administrație, dar îmi doresc ca la finalul întânirii să învățăm multe unii de la alții, să conștientizăm că, pe lângă mirajul funcției, munca de primar este o mare responsabilitate. A celui care devine primar și, automat, schimbă destinul generației tinere, a celei adulte, a bunicilor, a unei comunități întregi!

___________

Pe scurt, vă reamintesc proiectele mele, pe care mâine vom avea timp să le detaliem, cu precizarea că ele nu sunt gândite eclusiv pentru tineri, ci pentru noi toți:

🔺Orice primar trebuie să se asigure că orașul pe care-l păstorește le oferă, tinerilor și nu numai, posibilitatea unei cariere. Prin facilitățile oferite investitorilor, se poate crea o piață competitivă a locurilor de muncă în care fiecare se poate angaja, crește și dezvolta ca profesonist.

🔺Pe lângă locul de muncă, importantă este și locuința. Dezvoltarea zonei Islazului – Primăverii va determina creșterea interesului tinerilor de a beneficia de un lot de teren gratuit pentru a-și construi o casă. Pe lângă cele 56 de locuințe aflate deja în lucru pentru a revitaliza zona, mai sunt date în lucru, prin ANL, 6 blocuri de locuințe: două exclusiv pentru tineri, două dedicate specialiștilor în sănătate și celor din educație și două pentru locuințe de serviciu.

🔺 Înființarea unui centru pentru activități de voluntariat prin reabilitarea fostului Azil de pe strada Vorenica Micle. Mai mult, îmi doresc înființarea și a unui Institut al Tinerilor, o asociație, cu 3-4 angajați din rândul tinerilor, care să țină legătura cu toate ONG-urile active și să ofere sprijin și consultanță tinerilor pe cele mai variate domenii.

🔺 Realizarea de obiective pentru activități recreative, cultural-artistice: Cinema Unirea, Cinematograf în aer liber, Muzeul Sergiu Celibidache, Faleza de pe malul Moldovei.

🔺 Curățenia și protejarea mediului. Apariția primelor platforme de deșeuri moderne în primăvară și-a dovedit imediat utilitatea. Ulterior, prin bugetarea participativă, au fost achiziționate și instalate alte 14 platforme. Prin planul pe care mi l-am făcut, putem face ca și celelalte 65 de platforme de deșeuri din oraș să fie modernizate și monitorizate cu camere de supraveghere.

🔺 Investiții în educație. Continuarea lucrărilor de reabilitare a corpului B al Școlii ”Vasile Alecsandri” și a grădiniței 2 cu program normal (Casa Constantin C. Iliescu). Pentru Liceul Tehnologic ”Vasile Sav”, corpul D CNRV, Școala ”Sergiu Celibidache”, Școala ”Costache Negri”, Școala ”Carol I”, administrația publică locală a depus deja proiecte pentru obținerea de fonduri europene, proiecte care se află în evaluare. La acestea se adaugă un alt proiect pentru construirea unei noi grădinițe în cartierul Favorit.

🔺 Investiții în activități care să încurajeze sportul, de orice fel. Continuarea modernizării stadionului Moldova și amenajarea lui ca o arenă sportivă multifuncțională, alături de proiectul ridicării unui nou stadion în zona Islazului sunt proiecte pe care le voi continua.

🔺 Continuarea programului de bugetare participativă prin care, în fiecare an, orice cetățean poate să finanțeze un proiect propriu pentru binele comunității.

🔺 Continuarea debirocratizării administrației și implementarea de noi proiecte de digitalizare, pentru a facilita accesul cetățenilor la serviciile statului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.