January 22, 2021

Viorel Stan: Joburi la PNL după demisie

??????????????????????????????????????????????????????????

Vine un moment în viața oricărui om când este nevoit să plece: pleacă de acasă, pleacă de la mama, de la restaurant, de la serviciu. Pleacă de undeva și se duce altundeva.

În cazul în care este vorba despre președintele unui partid  care mai este și prim-ministru când pierde alegerile el pleacă mai întâi din funcția de șef de partid, apoi demisionează din fruntea cabinetului, antrenând astfel plecarea obligatorie a întregului Guvern. Aceasta este logica politică constituțională a parcursului democratic.

Plecarea lui Ludovic Orban din fruntea Guvernului nu poate fi o dramă decât pentru el însuși și asta numai în situația în care se concepea pe sine ca pe un monument politic etern.

Nu există eternitate în politică. Există doar amintirea neștearsă a unor mari oameni de Stat din trecut, de la Pericle la Churchill, de la Abraham Lincoln la cancelarul von Bismarck-fiecare cu marea sa legenda. Nu este cazul lui Ludovic Orban. Reputația sa este mai curând cea a unui oportunist mediocru, prezent vremelnic pe prima pagina a politicii românești.

Curaj, Ludovic Orban! Există încă multe joburi de consilieri telefonici pe la diverse firme ale unor prieteni arondați Pnl.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.