January 24, 2021

Viorel Stan: Un proiect de care s-a vorbit mult, dar care este realizabil, îl reprezintă amenajarea unei zone de agrement pe malul Moldovei

Dragi romașcani, ne apropiem de momentul în care fiecare dintre noi trebuie să meargă la vot și să aleagă persoana pe care o consideră cea mai potrivită să conducă orașul în următorii patru ani. Sunt profesor de științe reale și cred că oamenii sunt sătui de povești, vor date concrete și planuri bine conturate. Continui să vă detaliez în fiecare zi, pe scurt, câteva dintre marile proiecte pe care mi le doresc a le realiza în oraș. Evident, rămân deschis la alte propuneri, atât timp cât ele au aceeași menire: să ne ajute să evoluăm, ca oraș, ca oameni.

De la bun început vreau să fiu sincer și să recunosc că ideea pe care urmează să v-o prezint nu-mi aparține 100%. Nu am cum să nu observ, ceea ce sunt sigur că ați făcut-o și dumneavoastră, că după ce eu am venit public și am prezentat, acum două săptămâni, proiectele pe care le propun, hop a apărut un program ce seamănă izbitor cu al echipei mele.

Proiectele propuse de mine romașcanilor sunt lucrate împreună cu Lucian Micu, pentru că el le-a gândit, din biroul de primar, cu gândul că le va pune în practică din aceeași funcție. Nu a fost să fie, dar ideile sale mi le-a predat mie, pentru că știe că și eu îmi doresc să fac măcar cât a reușit el și, de ce nu, și mai mult, pentru că lucrăm în echipă.

Un proiect de care s-a vorbit mult, dar care este realizabil, îl reprezintă amenajarea unei zone de agrement pe malul Moldovei. Transformarea malului râului într-o faleză, care să facă legătura între punte și podul de peste Moldova, proiect care se continuă înspre zona bazarului cu Parcul Zăvoi, o investiție din fonduri europene ce se află deja în derulare. Astfel, noul obiectiv, alături de zona verde și zona de agrement din Complexul Sportiv și de Agrement Moldova vor transforma Romanul într-un oraș cu un potențial crescut de a atrage vizitatori din întreaga Moldovă și nu numai. Primii pași pentru obținerea avizelor de realizare a falezei s-au efectuat deja. Proiectul este creionat și, pe lângă zona de promenadă, cetățenii dornici de relaxare în aer liber vor putea să se plimbe cu bicicleta, zona urmând să aibă piste destinate acestui sport, iluminat public, mobilier modern și o siguranță suplimentară oferită prin instalarea de camere de supraveghere. De fapt, în ultimii ani, toate obiectivele de interes public ce prevăd activități în spațiul liber, cum ar fi Parcul Jora sau Parcul Zăvoi, sunt prevăzute cu camere de supraveghere.

Proiectele pe care le propun trebuie să se integreze cu ceea ce s-a realizat deja și să acopere din ce în ce mai multe nevoi ale romașcanilor.

Notă: Imaginea aleasă este una generică, deoarece nu s-a lucrat efectiv pe un proiect, dar ea se apropie ca viziune de ceea ce ne dorim.

COMANDAT DE PSD NEAMT COD MF 12100019

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.