December 6, 2021

Vizita polițiștilor din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Bacău la Colegiului Tehnic ,,Miron Costin”

la data de 14 Octombrie, elevii Colegiului Tehnic ,,Miron Costin” din municipiul Roman, Jud. Neamț, au primit vizita polițiștilor din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Bacău, împreuna cu polițiști din cadrul IPJ Neamț, Biroul de Siguranta Școlară și Compartimentul de Analiza și Prevenire a Criminalității.

Acestora li s-au prezentat informații referitoare la faptele contravenționale și penale săvârșite de minori, răspunderea contravenționala și penală, dar și sfaturi și recomandări privind evitarea victimizării adolescenților și siguranta acestora in mediul on-line.

Tinerilor li s-au prezentat și situații de viața in care elevi de liceu au căzut prada traficanților de persoane, in scopul conștientizării pericolului exploatarii sexuale a minorilor și al pornografiei infantile.

Adolescenților li s-a vorbit și despre metoda ,,Loverboy”, cea mai utilizată metoda de racolare, in care tinerelor li se promite o poveste de iubire și cadouri scumpe, in schimb primesc strălucire ieftină și un viitor nesigur.
Mulțumim cadrelor didactice ale colegiului pentru sprijin și implicare!

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.