Dental Alliance
April 19, 2024

Vortexul polar ajunge și în România: vreme deosebit de rece în următoarele zile

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Din 3 aprilie, ora 23.00, până pe 05 aprilie, ora 10.00, va fi valabil un cod galben de cantități însemnate de precipitații, ninsori, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece. În această perioadă, vremea va fi deosebit de rece și temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul țării. În noaptea de marți spre miercuri, aria acestora se va restrânge către nord-est.

În sud și sud-est va ploua, iar la munte și în zonele mai joase de relief din nordul și centrul Moldovei, Transilvania şi Banat se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi, pe arii restrânse, mai ales în sud-vest, 50 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, în sudul Olteniei și al Moldovei unde vitezele la rafală vor depăși 65 km/h și, pe arii restrânse, 75 km/h.

ANM precizează că intensificări ale vântului vor fi temporar și în restul țării, iar în a doua parte a săptămânii vor mai fi intervale cu precipitații mixte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.