November 30, 2021

Votul tău contează pentru ca Ținutul Zimbrului din Neamț să reprezinte și în acest an România!

Ținutul Zimbrului, destinația de ecoturism din Neamț, singura din țară, inclusă din anul 2017 în Top 100 Destinaţii Sustenabile la nivel mondial, este și în acest an nominalizată pentru a cincea oară consecutiv pentru a face parte din acest top.
Pentru menținerea destinației în acest top, votul comunității și al vizitatorilor contează. Până pe 3 martie se poate vota aici:
Astfel, arealul din Neamț se numără printre cele mai cunoscute, frumoase şi verzi destinaţii la nivel mondial, alături de o campanie selectă: Parcul Yellowstone (USA), Insulele Skyros şi Sifnos (Grecia), Regiunea Pafons (Cipru), Regiunea Scania (Malmo, Suedia), insula Gozo (Malta), Alberta SouthWest Crown of the Continent (Alberta – Sud Vestul Coroanei Continentului, Canada), Insulele Azore (Portugalia), Transylvania County – North Carolina (Ţinutul Transilvania, SUA) etc.
Printre toate aceste regiuni de renume din lume, Ținutul Zimbrului din Neamț reprezintă România, iar criteriile de care s-a ținut cont la evaluare, în anii anteriori, au vizat protejarea naturii, peisaje şi decor, conservarea moştenirii culturale, locuitori implicaţi în turism şi promovarea produselor locale. Nominalizările au fost evaluate de experţi internaţionali în turism şi dezvoltare durabilă, reprezentanţi ai Green Destinations, QualityCoast, TravelMole, Vision on Sustainable Tourism, Travelife, ITB Berlin, Asian Ecotourism Network, Ecotourism Australia şi GLP Films.
„Votează pentru destinaţia ta preferată! Câştigătorul acestui premiu îl veţi determina dvs. (comunitatea) în funcţie de destinaţia pe care o alegeţi ca cel mai bun exemplu de rezistenţă turistică şi bune practici durabile. Mai întâi, selectaţi continentul în care se află destinaţia dvs. preferată. Apoi derulaţi în jos pentru a găsi destinaţia la alegere şi trimiteţi-o. Câștigătorii vor fi anunţați la Green Destinations Story Awards vineri, 12 martie 2021 la ora 14:00. Fiecare persoană poate da un vot“.
„Singura destinaţie din România inclusă în Top 100 Destinaţii Sustenabile la nivel mondial este un exemplu de bună practică în ceea ce priveşte conservarea biodiversităţii prin programul de eliberare a zimbrilor prin pădurile nemţene, program coordonat de Romsilva – Parcul Natural Vânători Neamţ, dar şi datorită punerii în valoare a specificului local, a comunităţii locale“, se precizează pe pagina de Facebook

.

Mulțumim pentru sprijin!

.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.