April 11, 2021

VREMEA de Crăciun și Anul Nou. Perioadele cu ninsori și temperaturi mai scăzute. Prognoza meteo actualizată până în 11 ianuarie

Meteorologii au actualizat prognoza de vreme pentru perioada sărbătorilor și începutul anului 2021. Vremea va fi mai caldă decât de obicei în această perioad

ANM anunță temperaturi mai ridicate față de cele specifice sezonului de iarnă.

Se așteaptă o nouă perioadă cu ploi și ninsori, după 27 decembrie, atunci când vremea se va mai răci. Vor dura până după Anul Nou. Va ninge iar în jurul datelor de 10-11 ianuarie.

În județul Alba, vor fi maxime de 7-8 grade în această săptămână, în zonele mai joase, apoi de 3-6 grade și se răcește după 27 decembrie. La munte, între Crăciun și Revelion, vor fi maxime negative.

Săptămâna 14-20 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane.

Cu excepția regiunilor sudice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în regiunile vestice și zonele montane aferente.

Săptămâna 21-27 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 28 decembrie – 3 ianuarie

Temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 4 – 11 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.