April 17, 2021

VREMEA în prima lună a anului 2021. Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni, până în 25 ianuarie

Meteorologii anunță vreme mai caldă față de normalul perioadei, în următoarele săptămâni. În intervalul 28 decembrie – 4 ianuarie vor fi temperaturi maxime de 10 grade Celsius și chiar mai mari, în zonele mai joase.

În județul Alba, în noaptea de Revelion, vor fi minime de 3 grade Celsius, iar de Anul Nou maxime de 9-10 grade Celsius și este posibil să plouă, la șes. La munte, sunt anunțate temperaturi între -5 grade și 6 grade Celsius, cu ploi, respectiv ninsori la altitudini mai mari.

Vremea rămâne relativ caldă pentru acest sezon (4-7 grade Celsius) până în 15 ianuarie, iar ulterior vor fi câteva zile cu maxime negative.

Perioadele cu precipitații (ploi și ninsori) sunt 29-31 decembrie, 4-9 ianuarie, în jurul datei de 15 ianuarie (ninsori) și apoi 18-22 ianuarie (ninsori).

Săptămâna 28 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sud-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în zona Carpaților Meridionali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 4-10 ianuarie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în zonele montane și sub-montane din jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 11-17 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 18-25 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi posibil excedentare, local, în nord-vestul țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.