January 19, 2021

VREMEA până în 9 noiembrie. Când vor fi zile mai calde și perioade cu ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie anunță prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, până în 9 noiembrie. Temperaturile vor fi ușor mai mari față de cele obișnuite pentru această perioadă.

În primele trei săptămâni, temperaturile maxime vor varia între 13 și 19 grade Celsius. Apoi, în prima săptămână din noiembrie, vor mai coborî până la 13-15 grade Celsius, în zonele mai joase.

În județul Neamț, perioadele cu ploi sunt anunțate în jurul datelor de 13, 16, 22-23 și 30 octombrie, respectiv 6-7 noiembrie.

Săptămâna 12-18 octombrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în jumătatea estică a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, la munte și local în cele centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 19-25 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o tendință ușor deficitară, local, în sudvest.

Săptămâna 26 octombrie – 1 noiembrie

Temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi ușor deficitar în regiunile vestice, sud-vestice și local în centru și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Săptămâna 2-9 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil ușor deficitare în regiunile sudice.

sursă: meteoromania.ro

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.